Rosacea

Wat is rosacea?

Heb je ooit last gehad van aanhoudende roodheid op je wangen, neus, kin of voorhoofd? Misschien heb je ook wel eens kleine, rode, pus-gevulde bultjes opgemerkt? Dit kunnen tekenen zijn van rosacea, een chronische huidaandoening die veel volwassenen treft. Rosacea is bekend om zijn wisselende intensiteit en kan leiden tot gevoeligheden, waarbij de huid reageert op bepaalde triggers zoals voeding, weersomstandigheden of stress. Als ervaren huidspecialist begrijp ik de complexiteit van rosacea en de impact die het kan hebben op je dagelijks leven en zelfvertrouwen.

Symptomen van rosacea

Rosacea openbaart zich als een reeks onmiskenbare tekenen, variërend van constante roodheid tot opvallende bloedvaatjes op het gezicht. Je kunt ook te maken krijgen met bultjes die lijken op acne en in sommige gevallen met oogirritaties, zoals droogheid en gevoeligheid. Deze huidaandoening kent verschillende stadia en kan intensiveren als er geen passende behandeling wordt toegepast.

 • Aanhoudende roodheid: Een blijvende, vaak vlammende roodheid in het gezicht, meestal op de wangen, neus, voorhoofd en kin.
 • Zichtbare bloedvaatjes: Kleine bloedvaatjes op de neus en wangen worden duidelijker zichtbaar, bekend als spider veins of teleangiëctasieën.
 • Gezwollen bultjes: Bultjes op de huid die lijken op acne, soms gevuld met pus, die pijnlijk of gevoelig kunnen zijn.
 • Oogproblemen: Oogirritatie, waaronder droogheid, jeuk, en gevoeligheid voor licht, soms vergezeld van rode, gezwollen oogleden, een aandoening bekend als oculaire rosacea.

Deze symptomen van rosacea kunnen variëren van mild tot ernstig en doorlopen vaak verschillende fasen. Zonder behandeling kunnen de symptomen verergeren, wat het belang van vroegtijdige interventie benadrukt. Neem daarom snel contact op met SHAR Skincare & Beauty in Leeuwarden om je persoonlijke behandelplan te starten.

Rosacea specialist Leeuwarden

Oorzaken van rosacea

De exacte oorzaak van rosacea is nog niet volledig begrepen, maar het wordt vermoed dat zowel genetische als omgevingsfactoren een rol spelen. Triggers variëren van persoon tot persoon en kunnen onder meer blootstelling aan zonlicht, extreme temperaturen, pittig eten, alcohol, en stress omvatten. Het herkennen en vermijden van deze triggers is een belangrijk onderdeel van het beheersen van rosacea.

Wat is het verschil tussen rosacea en acne?

De klachten bij rosacea en acne kunnen erg op elkaar lijken. Daarom wordt rosacea soms weleens ten onrechte aangezien voor acne. Maar bij acne zie je bijna altijd mee-eters, en dat zie je bij rosacea niet. Verder zijn de blijvend verwijde bloedvaatjes in het gezicht ook typisch voor rosacea, en niet voor acne. Neem gerust contact op, zodat ik kan helpen vaststellen wat je precies hebt en zorg voor de juiste behandeling.

Behandelingen tegen rosacea bij SHAR Skincare & Beauty

Herbal Peeling en de VI Peel, richt ik me op het kalmeren van je huid, het verminderen van roodheid en het zichtbaar verbeteren van de huidtextuur. Deze behandelingen zijn zorgvuldig gekozen om hun effectiviteit en mildheid, waardoor ze geschikt zijn voor de gevoelige huid die door rosacea is aangetast.

 • Beauty Angel Herbal Peeling: Een zachte, maar effectieve peeling die de huid diep reinigt en vernieuwt zonder de delicate balans te verstoren. Het bevordert de natuurlijke genezing van de huid en helpt bij het verminderen van ontstekingen en roodheid.
 • VI Peel: Een speciaal samengestelde chemische peeling die gericht is op het verbeteren van de huidconditie bij rosacea. Het helpt bij het minimaliseren van roodheid en het verfijnen van de huidtextuur voor een egaler, gezonder uitziend huidoppervlak.
 • Microneedling: Deze behandeling stimuleert de natuurlijke productie van collageen en elastine door middel van fijne naalden die microscopische gaatjes in de huid maken, wat helpt om de textuur van acnelittekens te verzachten.

Rosacea behandelingen die ik adviseer

 

Hoe voorkom ik verergering van rosacea?

Het beheersen van rosacea gaat niet alleen over behandelingen in de salon, maar ook over hoe je voor je huid zorgt thuis. Ik zal je voorzien van persoonlijk advies over huidverzorgingsroutines, aanbevelingen voor producten die geschikt zijn voor jouw gevoelige huid, en tips om bekende triggers te vermijden.

 • Identificeer en vermijd triggers: Herken persoonlijke triggers zoals zonlicht, stress, en bepaalde voedingsmiddelen om opflakkeringen te verminderen.
 • Zachte huidverzorgingsroutine: Gebruik milde, niet-irriterende producten die zijn ontworpen voor de gevoelige huid.
 • Bescherming tegen de zon: Draag dagelijks een breedspectrum zonnebrandcrème met hoge SPF om je huid tegen zonlicht te beschermen.
 • Gebruik van specifieke behandelingen: Overweeg behandelingen zoals Beauty Angel Herbal Peeling en VI Peel om symptomen te verzachten.
 • Gezonde levensstijl: Ondersteun je huid van binnenuit met een ontstekingsremmend dieet en voldoende hydratatie.
 • Regelmatige check-ups: Bezoek regelmatig je huidspecialist om je behandelplan en huidverzorgingsroutine te optimaliseren.

Waarom kiezen voor SHAR Skincare & Beauty?

Bij SHAR Skincare & Beauty staat jouw welzijn centraal. Mijn doel is niet alleen om de symptomen van rosacea te behandelen, maar ook om je te ondersteunen bij het vinden van langdurige oplossingen voor een gezonde, stralende huid. Met gespecialiseerde behandelingen en deskundig advies ben je in mijn salon in Leeuwarden op de goede plek om rosacea te verminderen.

Resultaten van rosacea behandeling

Na behandelingen bij SHAR Skincare & Beauty in Leeuwarden kun je significante verbeteringen verwachten: verminderde roodheid, een gladdere huidtextuur, en een algehele vermindering van rosacea-symptomen. Bovendien bied ik de ondersteuning en kennis die je nodig hebt om je huid in optimale conditie te houden.

Klaar voor een rosacea -vrije huid?

Ben je klaar om de controle over je rosacea terug te krijgen en te genieten van een rustigere, gezondere huid? Neem vandaag nog contact op met SHAR Skincare & Beauty in Leeuwarden. Samen zullen we werken aan een persoonlijk behandelplan dat is afgestemd op jouw unieke huidbehoeften, zodat je het beste resultaat kunt behalen.